Archive

Amarone della Valpolicella është një verë shumë e pjekur, me një ngjyrë të kuqe rubini që me kalimin e kohes bëhet merr nje shije me te rende. Përsa i përket gastronomisë, Amarone shkon në mënyrë të përkryer me pjata te pjekura, mish i pjekur ...

Rosso di Montalcino është me ngjyrë të kuqe të thellë rubini. Elegant në gojë, e balancuar me aroma joshëse të manave të kuqe, purpurtave, mente dhe thartesires. Një verë bujare me shijen e kadifes të butë që do t'i kënaqë të gjithë të...

Primitivo di Manduria është një verë e rëndë e ashpër, një efekt i kushteve të ngrohta në rritje në rajonin e Apulisë së Italisë Jugore. Është bërë nga rrushi në vend të rritur Primitivo (i njohur edhe si Zinfandel)....

Cabernet Sauvignon është i njohur për ngjyrën e saj të errët, trupin e plotë dhe përmbajtjen e alkoolit që është mbi 13.5%, ku shumica e Cabernet Sauvignons, veçanërisht ato nga vende të tilla si Kalifornia, Australia dhe Kili, janë më shumë si 14.5% . Vera...

Montepulciano d'Abruzzo është një verë e kuqe italiane e bërë nga rrushi i verës së Montepulciano në rajonin Abruzzo të Italisë qendrore-lindore. Nuk duhet të ngatërrohet me Vino Nobile di Montepulciano, një verë toskan e bërë nga Sangiovese dhe rrush të tjerë. Montepulciano d'Abruzzo u klasifikua...

Classic Chianti DOCG (Emërtimi i Origjinës së kontrolluar dhe të garantuar) nga Toskana, Italia është bërë me 80% Sangiovese dhe 20% Canaiolo. Në pamje një kuqe e kuqe, me aroma që zgjohen për të tymosur dhe diçka për kumbull. Në gojë kjo është një verë e...

Kjo verë është një përzierje e tre varieteteve të ndryshme tradicionale të rrushit italian dhe ka një aromë mrekullisht të freskët me mollë dhe dardhë. Ka një farë cilësi të butë, duke e bërë atë një ndeshje fantastike me peshkun dhe mishin e bardhë. Ju...

Megjithëse shumica e bardhë Bordeaux dominohen nga varieteti i rrushit Sauvignon Blanc, pronari i Château Martinon Jerome Trolliet favorizon Sémillon, duke e përdorur atë për më shumë se 60% të përzierjes, me Sauvignon Blanc (30%) dhe Muscadelle (10%) që përbëjnë pjesën tjetër . Theksi mbi...