• Costadoro_montepulciano
Category
Wine
Tags
Costadoro montepulciano, Montelpulciano Sangiovese, Sangiovese wine

Montepulciano d’Abruzzo është një verë e kuqe italiane e bërë nga rrushi i verës së Montepulciano në rajonin Abruzzo të Italisë qendrore-lindore. Nuk duhet të ngatërrohet me Vino Nobile di Montepulciano, një verë toskan e bërë nga Sangiovese dhe rrush të tjerë.

Montepulciano d’Abruzzo u klasifikua si Denominazione di origine Controllata (DOC) në vitin 1968; një Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) të veçantë për verën e prodhuar rreth Teramos, Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane (kodra Teramo), u themelua në vitin 1995 dhe u promovua në vitin 2003.